START  |  VERKSAMHETEN  |  MÄRKSIFFROR  |  BOKNING  |  FÖRENINGEN  |  KONTAKT  |  GALLERI  |  LÄNKAR  |  BLOGGEN  | 

2018


Hösthelgen 2018

2018-12-10
13-14 oktober var det dags för den sedvanliga höstträffen.

I år hamnade boendet på Holmhällars Pensionat då Sjövärnsgården inte hade öppet som brukligt.

Ett fint höstväder med övervägande sol och en aning dimma på morgonen gjorde helgen helt njutbar.
En hel del bergfinkar hamnade i näten men på topp låg kungsfåglarna vilket inte var helt oväntat.

I fält visade sig en hel del sträckande fågel, bland annat: ägretthägrar, lommar, ett flertal rovfåglar.

I markerna nedanför ringmärkningen visade sig bland annat en brandkronad kungsfågel.
icterine warbler

Vårsäsongen 2018

Nu har äntligen våren kommit till Gotland, och vi närmar oss starten för märksäsongen 2018!
Vi kommer som vanligt att börja den standardiserade märkningen 25/4, men redan helgen innan - alltså 21-22/4 - kommer näten att sättas upp vid Hoburgen.
Alla ni som är intresserade att på något sätt hjälpa till i verksamheten (eller för den delen bara är nyfikna på vad vi gör, och skulle vilja veta lite mer) - hör av er till Lasse Eriksson
(tel. 0707 875 397 eller mail lars.eriksson(at)gotland.se).

Vi ses i Sundre!
icterine warbler

Efter vinter kommer vår

och våren inleds alltid med Sundregruppens ÅRSMÖTE, som kommer att gå av stapeln den 23-25 mars på pensionat Holmhällar i Vamlingbo.
Under lördagen blir det ett artrace (08-14) och på eftermiddagen är det först årsmötesförhandlingar och sedan ett ringmärkarmöte. På kvällen blir det någon form av program (bildvisning/föredrag) och allmänt mysig samvaro.
Under söndagen är det fri skådning och den nyvalda styrelsen möts.
Pris för det hela är 200 kronor per natt/person för logi och 100 kronor/person för mat (frukost - middag - frukost). Ev. kvällsmat på fredag och lunch lördag/söndag ansvarar var och en för.
Du är jättevälkommen att delta - anmäl dig till Jens Bardtrum (bardtrum@hotmail.com) 0703-807703 senast 15 mars.
Kallelse och dagordning kommer att sändas ut till alla medlemmar via e-post inom kort.

Föredrag om ringmärkning på Almedalsbiblioteket

Thord Fransson kommer till Almedalsbiblioteket och pratar om ringmärkning söndagen den 18 mars kl.14.00. Detta sker i GOFs regi.

Om föredraget

2017


Säsongen 2017

Säsongen 2017 blev en hyfsad säsong bland näten i Sundre. Totalfångst blev 4535 märkta fåglar, varav 304 fåglar fångades utanför den standardiserade fångsten (160 under våren och 144 i samband med hösthelgen i mitten av oktober). Våren var sen och rätt kall och sommaren inte den bästa (vädermässigt), men ändå var andelen ungfåglar under hösten hög. Många arter hade trots allt en ganska bra häckningssäsong., Tyvärr blev det inga nya märkarter, men brandkronad kungsfågel och dvärgsparv under våren gladde. Det blev också en hel del spännande återfynd och vi gjorde även en del kontroller av fåglar märkta någon annan stans. Rapporten från höstens verksamhet 2017 finner du här.
Mindre korsnäbb

2016


Hämpling/ Per Smitterberg
Foto: Per Smitterberg

Efter vinter kommer vår

2016-12-18
För att pigga upp sig när vintern är som mörkast kan man ju alltid börja planera för nästa vår. Bland det första du ska boka in i kalendern är Sundregruppens årsmöte den 25 mars.

Program för helgen och Dagordning till årsmötet.

Börja också fundera på vilken vecka du vill komma och hjälpa till med ringmärkningen. Bokningskalendern hittar du här.

Info om årets hösthelg

2016-09-08
Då sista anmälningsdag var 2 sep är ni förstås redan anmälda, men om inte, är det snabba ryck som gäller! Aktiviteterna inleds på morgonen lördag 15/10, men möjlighet finns att checka in för övernattning på Sjövärnsgården redan på fredagskvällen. Församlingen upplöses vid lunchtid söndag 16/10.
Vi sysselsätter oss efter väderlek med förhoppningen att kunna sätta upp tillfälliga nät. Frukostar samt matsäckslunch och middag på lördagen kommer att finnas till självkostnadspris. Boendealternativ är enkelrum (265:-/natt), del i dubbelrum (480:-/natt), del i trebädds- (630:-) samt del i fyrbäddsrum (660:-/natt). Endast två fyrbäddsrum finns tillgängliga.
Anmälan med besked om ankomst samt önskemål om rumstyp görs till Lasse - lars.eriksson(at)gotland.se

Sommaren är kort

2016-07-21
På måndag är hösten här. I alla fall i Sundre, för då startar höstens ringmärkning som pågår fram till 15 september. Vill du vara med? Kolla i bokningskalendern och kontakta sedan Jens på bokning(at)sundrefagelstation.se Ni som är medlemmar i Sundregruppen kan vänta er ett nummer av Staingylpen de närmaste dagarna.
Yellow hammer

Vårsäsongen 2016 snart över

2016-06-05
Med bara tre dagar på vårsäsongen är det väl hög tid att göra en summering av märkningen där vi jämför med tidigare år. Det har varit en fantastiskt spännande vår med en hel del udda arter i fångsten. Här är länken till tabell med märksiffror.
Brandkronad kungsfågel

Ringmärkningssäsongen 2016

2016-04-23
Måndag den 25 april sätter vi igång. Då ringmärker vi dagligen från gryningen till kl. 10 på förmiddagen om det inte regngar eller blåser för hårt. Välkommen att besöka oss eller följ vad som händer på vår Facebooksida
Blackcap

Våren 2016

2016-02-02
Nu går det undan och det är hög tid att planera för våren. Här är några viktiga datum: ÅRSMÖTE 2016 lördagen den 12 mars på Holmhällar. Anmäl dig senast 20 feb till Åsa (asa.steinholtz@gmail.com)
Program för helgen finner du här och dagordning finns att hämta här.

40-ÅRSKALAS - lördagen den 21 maj firar vi att ringmärkningen i Sundre fyller 40 år. Då håller vi till på Sjövärnsgården. Senast den 10 mars behöver vi veta hur många som vill komma. Berätta också om du behöver sängplats! Även detta meddelar du Åsa. Vårsäsongen pågår mellan 25 april och 8 juni. Vi behöver många som hjälper till så titta i bokningskalendern och meddela Jens (bokning(at)sundrefagelstation.se) när du vill vara med!

2015


Dags att planera för oktoberhelgen!

2015-08-29
Höstsäsongen går fort fram, snart bara två veckor kvar. Förhoppningsvis blir det lite större antal ringmärkta än det varit under säsongen hittills. Länk till summering. Helgen den 16-18 oktober blir det föreningshelg igen. Missa inte det! Här finns all info du behöver - Glöm inte att anmäla dig till Åsa senast 13 sep. Vi Ses!

Nu börjar höstens ringmärkning

2015-07-24
Imorgon startar vi ringmärkningen vid Hoburgen igen efter sommaruppehållet. Säsongen pågår till 15 september. Följ verksamheten på Facebook eller vår blogg. Vill du också komma till Sundre? Kolla bokningskalendern här!

Sommar

2015-06-14
Vårsäsongen är till ända. Antalsmässigt blev fångsten ganska klen om man bortser från första veckan då det ännu kom rödhakar. Kanske berodde den dåliga fångsten på tråkiga vindar. Nu ser vi istället fram emot hösten som startar 25 juli. Du kommer väl till Sundre!? Kolla bokningskalendern här!

Nu finns alla återfynd och främmande kontroller på karta

2015-05-20 Äntligen finns alla våra återfynd och främmande kontroller inlagda på karta. Titta gärna på dem här.
Öppna kartan i helskärmsläge och klicka på symbolerna för att läsa mer om fynden.

Halva säsongen har gått!

2015-05-17
Redan är vi inne i andra halvan av maj, så snart borde det dyka upp både höksångare och rosenfink. Annars kan vi konstatera att våren varit sen. Arter som rödhake, gransångare och gärdsmyg har vi märkt nästan dubbelt så många av jämfört med en genomsnittsvår. De flesta år har många av dem redan passerat när vi startar den 25 april. Se siffror för halva säsongen här.
Följ oss på vår Blogg!

En vecka till ända

2015-04-30
För en vecka sedan sattes näten upp och årets aprilvecka är till ända. Vi fick en rivstart med 319 märkta fåglar första dagen, vilket visade sig vara nytt dagsrekord för våren. Totalt har 731 fåglar märkts hittills varav 315 rödhakar och 208 lövsångare. Första dagen märktes även en hane svart rödstjärt. Följ oss på vår Blogg!
Svart rödstjärt
Foto: Per Smitterberg

Vårsäsongen närmar sig

2015-04-01
Årets årsmöte gick av stapeln under helgen som var (se länk). Lika trevligt som vanligt, men nu är det dags att se framåt. Den 25 april börjar ringmärkningssäsongen. Vill du vara med och hjälpa till? Ta en titt i bokningskalendern för att se när det finns plats.

Sundregruppens årsmöte 2015

2015-02-08
Du kommer väl på årsmötet lördag 28 mars? Vi kommer som vanligt bo tillsammans i stugor på Holmhällar under helgen 27-29 mars. Priset blir 180 kr per person och natt + ev. matkostnader. Anmäl dig till Åsa (asa.steinholtz(at)gmail.com) senast den 8 mars. Här är programmet för helgen: Program och dagordning.

Foto: Per Smitterberg

2014Foto: Magnus Martinsson

Hösthelg med ringmärkningsrekord

2014-10-13
Under den gångna helgen var ett stort gäng Sundregruppare samlade. Näten sattes upp redan under fredagen och 267 fåglar varav 133 söta stjärtmesar fick ring. Morgonen därpå fullkomligt kokade Hoburgen av kungsfåglar och ett nytt dagsrekord var ett faktum - 1165 märkta fåglar trots att vi fick avbryta för att ringarna tog slut! Nästa gång vi alla träffas igen blir 27-29 mars när det blir årsmöte - missa inte det!

Missa inte Sundregruppens hösthelg 10-12 oktober

2014-08-24
I samband med höstens styrelsemöte bjuds även ni andra föreningsmedlemmar in för trevligt umgänge. I år kommer vi att hyra rum på Sjövärnsgården så det är mycket troligt att vi ordnar ringmärkning, kanske både natt och dag för de som inte hellre skådar. Är det inte dags för en höstmärkt kusån? De två senaste är märkta på våren som individen till höger (21 maj 2010). På lördagskvällen äter vi som vanligt en god middag tillsammans. Lämna besked om antal nätter och önskemål om rumsstorlek senast 14 september till Åsa (asa.steinholtz(at)gmail.com Länk till mer info om rum och priser

Sommarhetta men hösten är inledd

2014-07-25
I morse startade årets höstsäsong med att Robban och gänget ringmärkte 55 fåglar. Följ höstens verksamhet på BLOGGEN!

Summering av våren 2014

2014-06-10
I helgen avslutades verksamheten i Sundre - tack alla som bidragit till den trevliga säsongen! Totalsumman för våren blev riktigt bra - hela 2637 ringmärkta fåglar! Den 25 juli är vi igång igen - boka gärna in dig om du vill vara med! Innan dess är det tänkt att Staingylpen med siffrorna från våren ska finnas hos alla i Sundregruppen, men redan nu kan ni titta på totala märklistan HÄR

När under säsongen märks flest fåglar i Sundre?

2014-05-24
Med de stora mängder fåglar som märkts denna säsong har följande fråga väckts - Hur stor har den totala dagsfångsten varit genom åren och hur varierar det under en vårsäsong? Här är svaret: Inte så tydligt, även om man kan se att det finns en topp runt 16 maj och att dagar över 100 är ovanligt i juni. Titta själv på antalen år för år i denna pdf där dagssummorna markerats på samma (?) sätt som vi gör i boden. Dvs 0-24 blankt, 25-49 blått, 50-99 grönt och 100+ rött (filen finns också under fliken märksiffror)

Mitt-i-säsongen-rapport

2014-05-17
När halva vårsäsongen 2014 har passerat kan vi konstatera att många arter hittills har ringmärkts i riktigt goda antal. Totalt har det märkts 1451 fåglar, vilket är nästan 50% fler än vad som märktes samma period föregående år. Arter som utmärkt sig extra positivt är lövsångare, rödstjärt och ärtsångare. Några som fortfarande låter vänta på sig är näktergal och törnskata. Vi får hoppas de kommer snart!

Ovanligt tidiga ärtsångare

2014-05-04
Mellan 25 april och 3 maj ringmärktes 493 fåglar, varav 194 lövsångare. Nästan fyra gånger fler ärtsångare än genomsnittet märktes också under perioden. En kort sammanfattning av första veckan finns även att läsa på Facebook. Du följer väl verksamheten på vår blogg?

Ringmärkningssäsongen närmar sig verkligen

2014-04-24
Imorgon börjar vi ringmärkningen för året. Följ oss på vår blogg eller på Facebook. Förhoppningsvis kommer det nya fibernätet som dragits in i huset göra att informationen från verksamheten når ut till er ännu bättre än tidigare.

Ringmärkningssäsongen närmar sig

2014-04-09
Torsdagen den 24 april sätter vi upp näten inför årets vårsäsong som pågår mellan 25 april och 8 juni. Du som vill hjälpa till under säsongen är varmt välkommen att titta i bokningskalendern och kontakta Jens - bokning(at)sundrefagelstation.se el. 070-380 77 03

Sundregruppens årsmöte 2014

2014-02-20
Den sista helgen i mars är det dags att umgås och ha trevligt med andra medlemmar i Sundregruppen. Lördagen 29 mars är det nämligen årsmöte. Som traditionen bjuder har vi artrace på Sudret under lördagen mellan 8 och 14 - i år räknar vi med att vårfåglarna har kommit på allvar! Du som vill kan boka in dig och bo tillsammans med oss på Holmhällar för ett pris av 175 kr/natt + ev. matkostnader. Kontakta Åsa (asa.steinholtz(at)gmail.com) senast 9 mars. Program för helgen - hämta här Dagordning till årsmötet - hämta här

Staingylpen Nr 1 2014

2014-01-20
Förhoppningsvis har ni nu alla fått årets första Staingylp som innehåller sammanställningen av hösten 2013. Dessutom kan vi bl.a läsa om projektet med radiosändare på trädgårdssångare för att studera rastplatsbeteendet som Stockholms universitet driver.

Nytt år - dags att planera vårsäsongen

2014-01-06
Redan börjar dagarna blir längre, så det dröjer inte innan våren är här. Då vill du väl komma till Sundre och vara med i ringmärkningen? Titta i bokningskalendern och kontakta Jens (bokning(at)sundrefagelstation.se) när du hittat en vecka som passar dig.

2013


Hösthelg 2013 och årsmöte 2014

2013-10-16
Den gångna helgen var det styrelsemöte och medlemshelg för Sundregruppen. Även denna höst satte vi upp några nät och körde ringmärkning några timmar på morgonkvisten. Närmare 500 fåglar fick ring under de två dagarna och bland de märkta fanns Sundres första snösiska. Efter att ha avnjutit en mustig chili var vi alla så här belåtna!

Datum för årsmötet 2014 bestämdes till lördagen 29 mars. Skriv in det i kalendern redan nu! Vi kommer att bjuda in till gemytlig samvaro och förmodligen får vi det lika trevligt som ovan!

Fyra nya vykortsmotiv

2013-09-07
Ni har väl sett att vi sedan i våras har fyra nya kort som säljs till förmån för Sundre fågelstation? Motiven är stenskvätta, höksångare, lövsångare eller kungsörn (klicka här för att se de fyra motiven). Korten lämpar sig bra även som t.ex grattiskort eftersom de inte har förtryckta linjer, men kan förstås även användas som vykort. Fotograf - Per Smitterberg (Pris 10 kr/st)

Glöm inte anmäla dig till hösthelgen!

2013-09-02
På lördagen den 12 oktober är det styrelsemöte i Sundregruppen. I samband med det vill vi bjuda in er andra till umgänge och skådning under helgen 11-13 oktober. Vi bor tillsammans på Holmhällar, priset är 175 kr/person och natt. Mat till frukost, matsäck och middag inhandlas gemensamt och kostnader för detta tillkommer. Anmäl dig senast 15 september till Åsa (asa.steinholtz(at)gmail.com)

Fjorton dagar kvar

2013-09-01
Till och med den sista augusti har det ringmärkts 2488 fåglar vid Hoburgen denna höst. Genomsnittet ringmärkta fåglar under hela höstsäsongen (1990-2012) är 3010. Vi hoppas att årets höst fortsätter i samma goda stil så att vi slutar över genomsnittet. För kalenderbitare finns en tabell med höstens märkning jämfört med 2012 här. Nu finns också en länk till högsta dagssummor för höstarna 1990-2012.

Då var vi igång igen

2013-07-27
Nu är ringmärkningen i full gång och de två första dagarna har gett riktigt stor fångst. Följ gänget på bloggen

Snart är hösten här!

2013-07-12
Nu är det endast två veckor tills höstsäsongen drar igång! Du har väl bokat in dig i verksamheten? Kolla bokningsschemat och hör av dig till Leo (bokning@sundrefagelstation.se) om du vill vara med! Förhoppningsvis har ni som uppgivit era e-postadresser nu fått sommarens Staingylp i era E-postlådor. Skön sommarläsning!

Återfyndskartor

2013-05-28
Nu finns de återfynd som gjorts av fåglar ringmärkta under höstarna 1990-2012 samlade. Öppna sidan här. Även de främmande kontroller som påträffades under denna tid finns med.

Säsongen är i full gång och äntligen blev den klar!

2013-05-10
Våren är i full gång och redan har de som är med i verksamheten vid Hoburgen kunnat glädjas åt bl.a trastsångare, törnskata och nio näktergalar. Kul! Läs om ringmärkningen på bloggen Till slut blev sammanställningen över höstmärkningen i Sundre 1990-2012 klar. Den är tryckt i färg och innehåller ringmärkningsdata för 42 arter samt totala märksiffror. Titta på ett smakprov från rapporten i form av törnskata (missa inte att klicka på länken till återfyndskartan!). Vill du köpa ett eget exemplar av rapporten och samtidigt stödja Sundregruppen så tveka inte - upplagan är begränsad. Kontakta Åsa (asa.steinholtz@gmail.com). Priset är 200 kr + porto 39 kr. Den kommer även att finnas i Sundre från 1 juni och leverenser kan ordnas till Stockholm.

Nu är det nära

2013-04-24
Äntligen är vintern över. Nätuppsättningen är nu i full gång och imorgon startar vårens ringmärkning. Följ verksamheten på bloggen

Årsmöteshelgen 2013

2013-03-19 Nu finns referat från årsmötet att läsa på bloggen Det är också dags att börja titta i bokningskalendern för att välja ut den bästa veckan att komma till Sundre.

Årsmöte lördagen 16 mars

2013-02-11
Ni kommer väl med till Holmhällar på årsmötet den 16 mars? Anmälan görs till Åsa senast 16 feb (kontaktuppgifter finns i Staingylpen) Klicka på länkarna för att hämta pdf: PROGRAM DAGORDNING

Ett nytt nummer av Staingylpen är på gång

2013-01-06
Gott nytt år alla! Ni som valt Staingylpen med e-post har förhoppningsvis nu fått nr 1/2013 till er inkorg. Ni andra för ha tålamod några veckor till. Vi går mot ljusare tider och varför inte redan nu börja fundera på vilken vecka ni vill vara i Sundre i vår? När ni bestämt er är det bara att kontakta Leo (bokning@sundrefagelstation.se) och se om det finns plats.

2012


Ringmärkningsåret 2012 är till ända

2012-10-15 Tack alla för gott arbete i föreningen under det fågelrika året! Ni har väl inte glömt att det märktes 1377 svartmesar? Det ska verkligen bli spännande att sammanställa årets höstsiffror. I väntan på det är nu Staingylpen 2/2012 på gång. Där kan man läsa allt om vårsäsongen 2012. Ni har väl sett till att meddela Charley (medlem(at)sundrefagelstation.se) om att ni väljer pdf istället för pappersutskick? Under helgen som var, träffades många av föreningens medlemmar på Holmhällar då styrelsen hade möte. Läs mer på BLOGGEN. Se till att boka in den 16 mars 2013 redan nu för då blir det årsmöte!

En strålande höstsäsong!

2012-08-18 Ni som följer bloggen vet att ringmärkningen denna höst går mycket bra och kanske går vi mot rekordsiffror. Som belysande exempel kan nämnas lövsångare där märkantalet under många år har har haft en tydligt nedåtgående trend. Denna höst har vi fram till 17 aug märkt 678 lövsångare. Under samma period förra året märktes ynka 396 st. Redan har vi också överträffat de senaste tre årens totala höstsiffra för lövsångare (640, 589 och 499). Det ska bli roligt att se kurvan vika uppåt! Flugsnapparna verkar också ha haft en fin häcksäsong, Se bara i tabellen nedan.

24/7-17/8-12 24/7-17/8-11 Hela hösten 2011 Medel höst 01-10
Halsbandsflugsnappare 108 24 56 23
Svartvit flugsnappare 260 68 143 180

Nu startar ringmärkningen igen!

2012-07-24 Nu är vi på plats för att starta höstsäsongen 2012. Du följer väl oss på BLOGGEN? Strax kommer bilder från dagens nätuppsättning. Vi har fortfarande behov av ringmärkare och assistenter. Kontakta Leo - bokning(at)sundrefagelstation.se om du är intresserad av att hjälpa till!

Sommar

2012-06-12 I lördags togs näten ner för sommaruppehållet. Antalet märkta fåglar under vårsäsongen 2012 blev 1940 st. En lite låg siffra, men vi får glädjas åt några spännande arter i stället. Höstsäsongen startar onsdagen 25 juli. Välkommen att boka in dig! De flesta t-shirts är nu sålda, men vi har några få ex kvar som kan köpas för 120kr + ev. frakt. Tyvärr finns de endast i storlekarna M och S, samt färgerna vinröd, svart och mörkgrön. Det är först till kvarn som gäller! Kontakta Leo - leo.larsson(at)gmail.com

Lundsångare, sommargylling, stäppsångare och korttålärka - en sån vecka!

2012-05-26 Äntligen har de som jobbar i ringmärkningen fått lön för att de kämpar sig upp i vargtimmen. Den senaste veckan har verkligen varit något extra. Hjälp oss gärna att hitta stödmedlemmar och personer som vill vara med i verksamheten, så att vi kan ha ringmärkning i Sundre även nästa vår!

Korttålärka 24/5-2012
Foto: Per Smitterberg

Rödstrupig sångare i nät!!

2012-04-27 I morse fångades en honfärgad rödstrupig sångare. Det blev Sundres 4:e ringmärkta. Läs mer på bloggen! På bilden ses nr 3 som märktes den 21 maj 2008

25 April - nu är våren här!!

2012-04-25 Nu är ringmärkningen i Sundre igång! Du följer väl verksamheten via bloggen?

Referat från årsmötet

2012-04-17 Om du inte hade möjlighet att närvara vid årsmötet finns nu ett referat att läsa på bloggen. Länk till blogginlägg

Kolla bokningskalendern

2012-04-08 Om du inte bokat in dig för våren ännu kan det vara läge att kolla i bokningskalendern. Länk till kalendern

Beställ T-shirts innan 11 april!

2012-04-05 Nu trycker Sundregruppen en ny variant av den populära t-shirten. Ett gyllene tillfälle att stödja föreningen. Tröjan kommer att finnas i herr, dam och barnstorlekar och i en mängd färger. Priset är 150 kr, men man måste beställa innan 11 april genom att kontakta Leo: leo.larsson(snabel-a)gmail.com

Passa på...

2012-03-30 ...att välja just Din Sundrevecka för kommande vårsäsong. Än finns det platser kvar. Skicka e-post till Leo: bokning(at)sundrefagelstation.se

Vårsäsongen 2012

2012-03-03 Kanske har ni nåtts av ryktet att vårsäsongen 2012 var i fara p.g.a föreningens kärva ekonomi. Nu är det bestämt att vi kommer att köra ringmärkning i Sundre under våren. Tveka inte att kontakta Leo - bokning(at)sundrefagelstation.se och boka in en vecka redan nu!

Program för årsmöteshelg 23-25 mars

2012-03-03 Vad kul att så många har anmält sig för att komma till årsmöteshelgen! Program för helgen och dagordning för årsmötet finns nu att hämta här: program (pdf) dagordning (pdf)

Nu finns Sundre fågelstation på Facebook

2012-02-07

 Kontakt: info(at)sundrefagelstation.se Synpunkter på webbsidan: webmaster(at)sundrefagelstation.se